Spakenburg heeft het uitduel tegen Excelsior Maassluis gewonnen. Het duel eindigde in 2-1 in het voordeel van De Blauwen.
Na vijf minuten moest Argjend Selmi al het veld verlaten. De voetballer van Spakenburg raakte geblesseerd en werd vervangen door Olaf van der Sande. Na iets minder dan een half uur spelen kreeg Spakenburg een strafschop. Kevin Sterling werd door Daan Smit onderuitgehaald in het zestienmetergebied. Mike Vreekamp ging achter de bal staan en faalde niet: 1-0.
Vier minuten voor het einde van de eerste helft kreeg ook Excelsior Maassluis een penalty. Mike Vreekamp, die eerder de 1-0 verzorgde, maakte hands. Stephan Kruithof schoot de bal feilloos binnen en zo werd het 1-1. Maar Spakenburg ging alsnog met een voorsprong de rust in. In de 44e minuut scoorde invaller Van der Sande de 2-1 na een prachtige pass van Youri Koelewijn.
Spakenburg kwam zaterdag in het nieuws met het feit dat ze vorig seizoen een fors verlies hebben geleden op financieel gebied. Op het veld haalden De Blauwen zaterdus dus een stuk positiever resultaat.
29' Mike Vreekamp [0-1, penalty]
41' Stephan Kruithof [1-1, penalty]
44' Olaf van der Sande [1-2]
Ondanks de winst was John de Wolf over beide helften niet tevreden.
In de tweede divisie klimt Spakenburg van de zevende naar de zesde plek.