Bekijk online wanneer uw containers worden geleegd.
Vanaf februari 2018 wordt uw pmd-afval vaker opgehaald, namelijk één keer in de twee weken. Door het vaker ophalen van het pmd-afval, kan het zijn dat uw papier- en gft-container ook op andere dagen worden geleegd dan u gewend bent. Alle wijziging zijn inmiddels doorgevoerd in de online afvalkalender.
Het kan zijn dat er eenmalig een keer vijf weken i.p.v. vier weken tussen de ophaaldata voor papier zit. Als dit voor u geldt, dan mag u papier wat niet meer in de container past eenmalig naast de papiercontainer zetten op de dag dat deze geleegd wordt. U kunt uw papier ook altijd naar het aanbiedstation brengen.
U kunt de afvalkalender bekijken door uw postcode en huisnummer in te vullen op www.rova.nl/afvalkalender. Naast de online afvalkalender is de gratis ROVA-app beschikbaar. Liever een papieren versie van de afvalkalender? Dan kunt u deze aanvragen bij ROVA via tel. 038 - 427 37 77. Als u eerder al een papieren afvalkalender heeft ontvangen, dan valt de nieuwe versie binnenkort automatisch bij u op de mat.