Vol verwachting klopten vele kinderharten van jongens en meisjes met coeliakie, toen Sinterklaas dit jaar voet aan wal zette. Sinterklaas had een glutenvrije Piet meegenomen, die voor kinderen met een glutenintolerantie, glutenvrije pepernoten had meegenomen.
Deze Piet gaf kinderen met een glutenintolerantie glutenvrije pepernoten. Het strooigoed dat de Glutenvrije Piet bij zich had werd vooraf met zorg verpakt in kleine plastic zakjes, zodat er geen kruisbestuiving met het reguliere strooigoed kon ontstaan.
De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl). Daar meldden zich in een paar weken tijd tientallen vrijwilligers om Glutenvrije Piet te worden in hun eigen gemeente, ook in Bunschoten!
Ook de Glutenvrije Pieten zijn blij dat ze hun steentje hebben kunnen bijdragen. “De kinderen keken hun ogen uit, toen ze zagen dat er ook voor hen glutenvrije pepernoten waren."
Wil je graag helpen om glutenvrije kinderen ook een onbezorgd Sinterklaasfeest te geven? Meld je dan alvast aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..